Get Adobe Flash player
Agenda
 • Events are coming soon, stay tuned!

Προτάσεις και Παρουσίαση Μελέτης Κυκλοφοριακού Δήμου Νότιας Κυνουρίας (ΔΕ Λεωνιδίου – ΔΕ Κοσμά)

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας γνωστοποιεί στους φορείς και δημότες Λεωνιδίου, Πουλίθρων και Κοσμά το περιεχόμενο της Μελέτης Κυκλοφοριακής Ρύθμισης της Δημοτικής Κοινότητας Λεωνιδίου, του Οικισμού Πλάκας, των Τοπικών Κοινοτήτων Πουλίθρων και Κοσμά, η οποία μελέτη εκπονήθηκε από τον Πολιτικό Μηχανικό – Συγκοινωνιολόγο κ. Νικόλαο Μηλιώνη.

Η μελέτη αυτή θα παρουσιαστεί σ΄όλους μας την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, ώρα 7 το απόγευμα στη Βιβλιοθήκη Λεωνιδίου.

Στην παρουσίαση θ΄ απαντηθούν οποιεσδήποτε ερωτήσεις τεθούν από τους ενδιαφερομένους.

Μέσω του site του Δήμου Νότιας Κυνουρίας – www.notiakynouria.gov.gr – μπορείτε να καταθέσετε τις απόψεις σας επώνυμα ή και ανώνυμα, οι οποίες θα συγκεντρωθούν και θα τεθούν υπόψη των μελετητών πριν από την παρουσίαση.

Ακολουθούν τα κείμενα της μελέτης ανά περιοχή αλλά και συνολικά.

Συνημμένα Αρχεία (Περιέχονται και σχέδια χάρτου)
Τμήμα Μελέτης για την Τοπική Κοινότητα Λεωνιδίου
Τμήμα Μελέτης για την Τοπική Κοινότητα Λεωνιδίου – Περιοχή Πλάκας
Τμήμα Μελέτης για την Τοπική Κοινότητα Πουλίθρων
Τμήμα Μελέτης για την Τοπική Κοινότητα Κοσμά

Σύνολο Μελέτης

survey services

 
survey services

web survey

 
online survey

5 Responses to “Προτάσεις και Παρουσίαση Μελέτης Κυκλοφοριακού Δήμου Νότιας Κυνουρίας (ΔΕ Λεωνιδίου – ΔΕ Κοσμά)”

 • τακης:

  ΕΔΩ ΣΙΟΣ .
  ΟΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΉΣΕΤΕ ΜΗΝ ΤΙΣ ΧΑΛΆΤΕ
  ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΕς ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΣΕΨΟΥΝ .
  ΛΙΓΟ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ.
  ΣΙΟΣ ΔΕΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΜΙΣΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΟΔΟ ΜΙΣΟΙ ΑΝΟΔΟ ΚΑΘΟΔΟ ΜΙΣΟΙ ΚΑΘΟΔΟ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΙΚΗΣΕΙΣ ΣΟΥΡΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ.
  ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΆΝΩ ΣΕ ΤΑΜΠΕΛΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ.ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΗΣΤΙΚΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΙΧΑΤΕ ΛΙΓΟ ΕΥΘΥΞΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΑΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ.

 • giorgos k:

  Δεν έχει σκεφτεί τίποτα ο μελετητης, αφού ούτε καν έμεινε μια μέρα στο λεωνιδιον.
  σχεδια επι χάρτου κάνει.
  απο την Παναγία(στάη), κοντά στο σπίτι(πατρικο) του φίλτατου αντιδημάρχου για να πας να ψωνίσεις στη κάβα θα χρειαστεί να κάνει το γύρω του κόσμου.
  δεν με ενδιαφέρουν τα συμφέροντά σας πάντως με 2 παιδιά θα πρεπει να γυρνάω με το αυτοκίνητο γύρω γύρω όλοι για τα γάλατα των παιδιών.
  συγκεντρωθειτε και κάντε καμιά δουλεια και μην πετατε τα χρήματά μας σε βλακείες και μελέτες που δεν έχετε πρωτα ρωτήσει.

 • admin:

  H άποψη της έκτακτης (20-02-2012) Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Λεωνιδίου, όπως προκύπτει από το ακριβές αντίγραφο του σχετικού πρακτικού που κατατέθηκε στον Δήμο από τον Πρόεδρο του Συλλόγου αυτού.

  Σήμερα Δευτέρα 20-2-2012 και ώρα 7.30΄ το Δ.Σ του Συλλόγου συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα «Μελέτη του Δήμου Νότιας Κυνουρίας για την μονοδρόμηση του Δ.Δ Λεωνιδίου».

  Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου, ότι υπάρχει μία μελέτη του Δήμου Νότιας Κυνουρίας για την κυκλοφορία και την στάθμευση του Δ.Δ Λεωνιδίου.

  Στη μελέτη αυτή, σύμφωνα με τον χάρτη μονοδρομούνται οι παρακάτω οδοί:

  1. 21ης Ιανουαρίου (από πρατήριο υγρών καυσίμων του κ. Τροχάνη μέχρι τη διασταύρωση για την Μητρόπολη – καφενείο Βλάμη Αθανασίου).
  2. Η οδός Μητροπόλεως από το καφενείο του Αθανασίου Βλάμη και την οδό Μερίκα μέχρι την κατηφόρα Νικολάκη.
  3. Δημάρχου Παναγιώτη Ρέππα από το καφενείο του Αθανασίου Βλάμη μέχρι την κατηφόρα Μετόχι (Λιακούλη).
  4. Υπέδειξε σύμφωνα με τον χάρτη όλα τα υπόλοιπα σημεία που μονοδρομούνται σε όλο το Δ.Δ Λεωνιδίου.

  Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα ότι:

  1. Δεν δεχόμαστε την πρόταση μελέτης που υπάρχει από τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας για το Δ.Δ Λεωνιδίου.
  2. Να μην γίνει καμία αλλαγή στους δρόμους του Λεωνιδίου.

  Η πρότασή μας είναι:

  1. Να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα στην αγορά.
  2. Οι χώροι στάθμευσης που υπάρχουν να εξυπηρετούν για στάση και όχι για στάθμευση.
  3. Να υπάρχουν πινακίδες, απαγορεύεται η στάθμευση.
  4. Να γίνεται έλεγχος από την Αστυνομία για να μην σταθμεύουν μόνιμα τα αυτοκίνητα.

  Μετά την ομιλία του Αντιδημάρχου Εμμανουήλ Δολιανίτη ότι αυτό είναι μία πρόταση, δεν είναι τελειωτική μελέτη και ότι θα μας ζητηθεί η γνώμη μας, το Δ.Σ δεσμεύτηκε στα μέλη του ότι όταν του ζητηθεί επίσημα η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου, για την παραπάνω μελέτη, να καταθέσει ο Πρόεδρος στο Τοπικό Συμβούλιο ή στο Δημοτικό Συμβούλιο την απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.

  Δεν είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε σωστή ανάπλαση της αγοράς.

  Εμείς πιλοτικά προτείνουμε την πρόταση Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή μετά τις 8.30΄ το βράδυ, η κεντρική αγορά να γίνεται πεζόδρομος, να εκτιμήσουμε τις αντιδράσεις επισκεπτών αλλά και καταστηματαρχών.

 • admin:

  Από το πρακτικό της 3/2012 συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Πουλίθρων.

  Στα Πούλιθρα και στο γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Πουλίθρων, σήμερα την 8η του μηνός Απριλίου του έτους 2012, ημέρα της εβδομάδας Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση το Τοπικό Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Πουλίθρων, μετά την από 4/3/2012 γραπτή πρόσκληση του Προέδρου του, που δημοσιεύθηκε στο γραφείο της Τοπικής Κοινότητας και επιδόθηκε και στους Τοπικούς Συμβούλους σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν. 3852/2010 (Φ.Ε.Κ. 87/Α΄/07-06-2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλικράτης».

  Σε σύνολο τριών (3) μελών ευρέθηκαν παρόντα τρία (3) μέλη, ήτοι:

  Παρόντες                      Απόντες
  1. Νικόλαος Μάρκος - Πρόεδρος
  2. Σπύρος Μπακομάρος-Μέλος               κανένας
  3. Νικόλαος Ρόζος-Μέλος
  

  Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο υπάλληλος του Δήμου Ηλίας Ν. Πουλέτσος που έχει ορισθεί με την 17/2011 απόφαση του Δημάρχου για την τήρηση των πρακτικών της συνεδρίασης.

  Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου ύστερα από την διαπίστωση απαρτίας κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγήθηκε όπως παρακάτω το θέμα της ημερήσιας διάταξης:

  Θέμα 1ο:Αριθμ. Απόφασης 4/2012
  «Παροχή γνωμάτευσης επί της συνταχθείσας Μελέτης Οργάνωσης Κυκλοφορίας και στάθμευσης της Τοπικής Κοινότητάς μας».

  Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου εισηγούμενος το παραπάνω θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε τα εξής:

  Από την Διοικητική Υπηρεσία του Δήμου μας μας απέστειλαν Σχέδιο (Κ-Σ3) μελέτης οργάνωσης κυκλοφορίας και Στάθμευσης του οικισμού μας, η οποία έχει θεωρηθεί από τον προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Τριπόλεως, προκειμένου το Συμβούλιό μας εισηγηθεί και αποφανθεί επ’ αυτής.

  Θέτω υπόψη σας το σχέδιο της προαναφερόμενης μελέτης και παρακαλώ να αποφασίσουμε σχετικά.

  Το Τοπικό Συμβούλιο αφού μελέτησε το προαναφερόμενο σχέδιο και αφού έλαβε υπόψη του τις τοπικές κυκλοφοριακές ανάγκες και ρυθμίσεις,

  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

  Προτείνει την τροποποίηση και τις αλλαγές επί του συνταχθέντος Σχεδίου μελέτης οργάνωσης κυκλοφορίας και Στάθμευσης του οικισμού μας, όπως παρακάτω:

  1. Tο τμήμα της δημοτικής οδού που αρχίζει από το κατάστημα της Χαρίκλειας Ορφανού με κατεύθυνση προς τον Αγ. Γεώργιο και μέχρι το σημείο *Μύλος*, να παραμείνει διπλής κατεύθυνσης διότι το τμήμα της Δημοτικής οδού από *Μύλος* έως οικία *Γεωργίου Χιώτη* λόγω της στενότητάς του αδυνατεί να εξυπηρετήσει μεγαλύτερα των ι.χ αυτοκίνητα.
  2. Το τμήμα της Δημοτικής οδού που αρχίζει από το ξενοδοχείο «Αφοι Μοσχοβίτη» έως και το γεφύρι (περίπου 100 μέτρα), να απαγορευτεί η Στάση και η Στάθμευση και από τις δύο πλευρές του δρόμου με εξαίρεση δύο θέσεις για προσωρινή Στάθμευση αυτοκινήτων εφοδιασμού των παρακείμενων καταστημάτων.(Γεωργίας Καρδιασμένου, Νικολάου Πουλέτσου, Παναγιώτη Κυρίου).
  3. Στο τμήμα της κεντρικής Δημοτικής παραλιακής οδού από το *Γεφύρι* έως το *Αλώνι* να απαγορευτεί η Στάση και η Στάθμευση από το κάτω μέρος της οδού προς τη θάλασσα και να επιτραπεί η Στάση και η Στάθμευση από το επάνω μέρος της οδού.

 • admin:

  H άποψη των μελών της Δημοτικής Κοινότητας Λεωνιδίου για την μελέτη, όπως αυτή εκφράζεται με την 9 (θέμα 4ο)/30-3-2012 απόφαση τους

  Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας εισηγήθηκε το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης και εξέθεσε προς τα μέλη του ότι:

  Με το υπ’ αριθμ. 65100/1-2-2012 έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Τρίπολης μας εστάλη η 1η Πιστοποίηση Εργασιών, Εντολή Πληρωμής της μελέτης «Οργάνωση κυκλοφορίας και στάθμευσης των οικισμών Λεωνιδίου, Πλάκας, Πουλίθρων και Κοσμά.

  Θα πρέπει με την απόφασή μας αυτή να γνωμοδοτήσουμε σχετικά με την έγκριση της οργάνωσης της κυκλοφορίας και στάθμευσης των οικισμών Λεωνιδίου, Πλάκας που αφορά το κομμάτι της αρμοδιότητάς μας.
  Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας λαμβάνοντας υπ’ όψιν του όλα τα ανωτέρω,

  αποφασίζει κατά πλειοψηφία
  (Παναγιώτης Γολεγός – Πρόεδρος, Ιωάννης Γκιουζέλης, Ευστράτιος Γολεγός).

  Γνωμοδοτεί θετικά για την υλοποίηση τη μελέτης «Οργάνωση κυκλοφορίας και στάθμευσης των οικισμών Λεωνιδίου, Πλάκας, Πουλίθρων και Κοσμά».

  Οι Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Λεωνιδίου Βλάμης Νικόλαος και Ελισάβετ Τσουκάτου ψηφίζουν παρών και παρούσα.

Ενταγμένες ΠράξειςΚΕΠ

ΚΕΠ Λεωνιδίου
2757022235-6
d.leonidiou@kep.gov.gr


ΚΕΠ Τυρού
2757360126
d.tirou@kep.gov.gr
Ενημέρωση για Αλκoόλ