Get Adobe Flash player
Agenda
  • Events are coming soon, stay tuned!

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Με το παρόν ενημερώνω όσους Συμπολίτες μου, μέσω του ιστολογίου «leonidiogl», καλοπροαίρετα μας κριτικάρουν ή μας υποδεικνύουν ή σημειώνουν ενέργειές μας που έχουν παραλείψεις, ακόμη και αυτούς που το κάνουν ενσυνείδητα αδικώντας μας για τους λόγους τους, ότι σύντομα όλα στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας, θα κινούνται και θα γίνονται με βάση τη νομοθεσία και την ισονομία.

Δώστε μας τον απαραίτητο χρόνο. Γνωρίζετε τι αναλάβαμε και ξέρετε ότι δεν υπερβάλλουμε.

Από την 1η Ιανουαρίου 2011 μέχρι σήμερα βάλαμε με τους συνεργάτες μου Αντιδημάρχους στη θέση τους τα κυριότερα – τα επείγοντα – όσα δεν επιδέχονταν αναβολές από αυτά που επί 28 χρόνια μόνο ρήμαζε ο κ. Τσιγκούνης και το σύστημά του. Πόσα πια να προλάβουμε στους δύο μήνες που έχουμε την ευθύνη. Δουλεύουμε κατά μέσο όρο από 10 έως 12 ώρες, με αποτελέσματα που έχουν σπάσει τα φυσιολογικά όρια, γιατί και την υποχρέωση αυτή αναλάβαμε εκτός των άλλων απέναντί σας.

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας αυτής σας ενημερώνουμε ότι οι δύο ειδικοί συνεργάτες αποκλειστικής απασχόλησης είναι απαραίτητοι στο Δήμο, τη στιγμή μάλιστα που σύντομα λήγουν προσκλήσεις συμμετοχής μας σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα (βιολογικός καθαρισμός, ύδρευση, αποχέτευση, τουρισμός, αξιοποίηση δημοτικής περιουσίας, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία κ.λ.π) σύνθετων διαδικασιών, που μπορεί α) να μη ξαναπροκηρυχθούν και β) εφόσον πάρουμε έργα από αυτά θα πρέπει να τα έχουμε τελειώσει στις 31-12-2013, δουλεύοντας μέρες και νύκτες. Συνεκτιμήστε σας παρακαλούμε ότι οι υπάρχουσες μελέτες είναι ελάχιστες και όσες από αυτές μας βάζουν σε προγράμματα χρειάζονται τουλάχιστον διόρθωση ή τροποποίηση ή επικαιροποίηση (π.χ η μελέτη του βιολογικού, η οποία συντάχθηκε με νόμο που δεν ισχύει από το 2006). Σκεφθείτε σας παρακαλούμε ότι ο Δήμος μας δεν έχει διαχειριστική επάρκεια για τα έργα του ΕΣΠΑ (την ψάχνουμε και αυτή όπως ψάχνουμε και τον τίτλο για τα αμοιβαία ΔΗΛΟΣ), σκεφθείτε ότι δεν έχει τεχνική υπηρεσία (γιατί ο «Φον Δημητράκης» επέτρεψε στους μηχανικούς που ήλθαν με τον Καποδίστρια στο Λεωνίδιο να φύγουν χωρίς να μεριμνήσει για την αντικατάστασή τους). Σε κάθε περίπτωση να είστε σίγουροι ότι οι ειδικοί συνεργάτες που εμείς θα προσλάβουμε με τη νόμιμη διαδικασία θα βγάζουν το ψωμί τους τουλάχιστον στον πενταπλάσιο. Μη μας κατηγορείτε λοιπόν πριν δείτε πως αυτοί θα προσληφθούν – ποιοι είναι – ποια είναι τα τυπικά προσόντα τους – ποια είναι η επιστημονική τους κατάρτιση – ποια είναι η εμπειρία τους και η προϋπηρεσία τους – με πόσα θα αμείβονται.

Σε ότι αφορά τον Πολιτικό Μηχανικό του Δήμου, ασχολείται με εντολή Δημάρχου κατά πλήρη απασχόληση με την Πολεοδομία και με την Διοικητική & Τεχνική Υποστήριξη των εκτελούμενων ΄Εργων – Προμηθειών και Εργασιών (μικρών και μεγάλων).

Σε ότι αφορά τις οφειλές, που δεν έχουν χρήματα να εξυπηρετηθούν, τις παρανομίες κ.λ.π θα τα πούμε αναλυτικά σε ανοιχτή λαϊκή συνέλευση αλλά και στον προϋπολογισμό. Εκεί θ’ αποδειχτεί μια και έξω το μέγεθος της ανεπάρκειας του «καίσαρα».

Σε όσους μας κατηγορούν άδικα, με βάση το θυμικό τους και όχι τη λογική ή εκτελώντας «διατεταγμένη τσιγκούνικη υπηρεσία», σημειώνουμε: «Αν εμείς τα παρατήσουμε αποθαρρυμένοι από την δόλια κριτική σας, θα πρέπει ν’ αναλάβετε εσείς που τόσα χρόνια επιτρέπατε να γίνεται αυτό το έγκλημα σε βάρος όλων μας, που το γνωρίζατε καλά – το στηρίζατε γερά και το προωθούσατε τρομοκρατώντας μας. Σιγά μην έχετε τα κότσια να το κάμετε».

Σας ευχαριστώ γιατί με βοηθήσατε να πώ λίγα από αυτά που πρέπει να σας πω.

05-03-2011

ΓΙΑΝΝΗΣ Η. ΜΑΡΝΕΡΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Λέξεις Κλειδιά:

Ενταγμένες ΠράξειςΚΕΠ

ΚΕΠ Λεωνιδίου
2757022235-6
d.leonidiou@kep.gov.gr


ΚΕΠ Τυρού
2757360126
d.tirou@kep.gov.gr
Ενημέρωση για Αλκoόλ