Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
08 Ιουν 2021, 14:09

Δημόσια Διαβούλευση Κανονισμού Αποχέτευσης

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας θέτει από σήμερα 8/6/2021 ημέρα Τρίτη, στην ιστοσελίδα του (http://www.notiakynouria.gov.gr ) σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τον Κανονισμό Αποχέτευσης Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 28/6/2021.

Στο πλαίσιο αυτό, καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, κοινωνικός φορέας, επαγγελματίας του Δήμου καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση των προτεινόμενων διατάξεων.

Τα σχόλια και οι προτάσεις μπορούν να αποστέλλονται εντός την καθορισμένης προθεσμίας, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση d.notiaskynourias@gmail.com είτε σε έντυπη μορφή στη ταχυδρομική διεύθυνση: «Δημαρχείο Λεωνιδίου, 22300, Λεωνίδιο» με τη σημείωση «Δημόσια Διαβούλευση Κανονισμού Αποχέτευσης» και θα αναρτώνται στη καρτέλα της διαβούλευσης στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Δημόσια Διαβούλευση Κανονισμού Αποχέτευσης

 

Λ.Ριτσαρντς

Αξιοτιμε κυριε Δημαρχε, αξιοτιμο δημοτικο συμβουλιο,
Ελαβα απο τον κ.Χειλαρη την ενημερωση για τη δημοσια διαβουλευη σχετικά με το εργο αποχετευσης του Δημου Ν.Κυνουρίας και θελω να προσθεσω το σχολιο μου εντός της προβλεπομενης απο σάς ημερομηνιας.
Θεωρώ αδιανοητο σε εποχές πολυ δυσκολες οικονομικά για πληθος πολιτών, ο Δ ΝΚ να καταθετει ένα προσχεδιο κανονισμού, το οποιο δεν υπαρχει ουτε μια νυξη για το κοστος π.χ. ανα τμ ακινητου ή ενας υπολογισμός των δαπανών του νοικοκυριου μηναιιως για τη συνδρομή τουστο δικτυο.
Αντιθετα, υπαρχουν ανακοινωσεις για προστιμα - το υψος των οποιων επισης δεν οριζεται - με πολυ ασαφή διατυπωση ως προς το χρονικο οριο που θα θεωρειται νομιμη η μη συνδεση, αλλα και για το υψος των προστιμων.
Αυτα τα στοιχεια οφειλει ο Δ ΝΚ να τα μελετησει και να δημοσιευσει πριν ξεκινησει αλλη μια οικονομικά δυσβαστακτη διαδικασία.
Υπενθυμιζω οτι μελαται η πληρωμη του ΕΝΦΙΑ απευθειας στους σχετικους δημους, οπου βρισκονται τα ακινητα. Με την εισπαρξη μελλοντικως αυτών των φορων επι της ακινητου, ο Δ ΝΚ μπορει να χρηματοδοτησει ο ιδιος, αν οχι τις μηνιαιες συνδρομές, τουλαχιστον τη συνδεση των ακινητων με το δικτυο.
Γιατι ειναι δωρο αδωρο να εχεις φτιαξει ένα συχρονο δικτυο, με ευρ.χρηματοδοτηση, και τωρα να ζητάς εκ των υστερων απο τους πολιτες να αναλαβουν το δευτερο μερος του κοστους, δηλαδή τη συνδεση, χωρίς να το υπολογιζεις πρωτα, εστω κατα προσεγγιση, ποιο ειναι αυτο.
Η προταση μου ειναι η δημοσια διαβουλευση να παραταθει μεχρι την παρουσιαση του κατα προσεγγιση κοστους συνδεσης και μηνιαιων τελων και ο παρων κανονισμος να χαρακτηριστει ασαφής και να μην εγκριθει προτου δημοσιευτουν συγκεκριμενα μεγεθη.
Με εκτιμηση,
Λ.Ριτσαρντς
Οδος Λεκού και Πατροκλου Λεκού 1
22300 Λεωνιδιο Κυνουρίας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
Θέμα: Διαβούλευση επί του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
Λεωνίδιον 28/6/2021
Από τα κεφάλαια που αναγράφονται στην διαβούλευση για το αποχετευτικό λυμάτων στο Λεωνίδιο, προκύπτουν τα παρακάτω:
1. Ανεπαρκής ο χρόνος διαβούλευσης.
2. Το έργο δεν έρχεται για διαβούλευση συνολικά αλλά αποσπασματικά. Γεννούνται ερωτηματικά. Στο τεχνικό μέρος του έργου έχουν επισημανθεί τεχνικά, κατασκευαστικά και λειτουργικά προβλήματα που δεν έρχονται για διαβούλευση. Σε ότι αφορά τα της διαβούλευσης επισημαίνουμε:
• Άρθρο 5 παράγραφος γ’: τα φρεάτια υποδοχής είναι τα περισσότερα πάνω από τους αγωγούς ύδρευσης χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα με συνέπεια να
μετακυλύετε η ευθύνη και το κόστος από το Δήμο, τον μελετητή ,τον κατασκευαστή και την επιβλέπουσα υπηρεσία, στον πολίτη.
• Στο Άρθρο 7 μετακυλύετε και πάλι στον πολίτη η ευθύνη σύνδεσης και λειτουργίας σε πολλά ισόγεια κτίσματα από μη πρόβλεψη στην μελέτη κατασκευής του έργου.
Β. Με τη μεθόδευση αυτής της τμηματικής διαβούλευσης επί του κανονισμού λειτουργίας και μόνο, μεταφέρετε μέρος του κόστους χρηματοδότησης του έργου στους πολίτες.

3. Δεν αναφέρεται αν έγινε παραλαβή του έργου.
4. Ποιος είναι ο φορέας διαχείρισης και λειτουργίας του έργου.
5. Οικονομοτεχνική μελέτη, μελέτη βιωσιμότητας και προϋπολογισμός που αφορά τα κόστη λειτουργίας της μονάδας (λειτουργικά και εξωλειτουργικά). Ερωτήματα ως προς τα κόστη κατά τις περιόδους 2011- 2014 και 2014- 2021 έχουν γίνει από τους δημοτικούς συμβούλους της Λ. Σ. στο Δ.Σ. αλλά και στους μελετητές. Απάντηση δεν έχει δοθεί…
6. Δαπάνες – Τέλη αρθ.14: Απανωτά τα χαράτσια στο όνομα της δήθεν ανταποδοτικότητας. Αρθ.14, παρ.3 : Δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι η παραγωγή των λυμάτων στα επαρχιακά ακίνητα δεν ταυτίζεται με την κατανάλωση νερού όπως ενδεχομένως ταυτίζεται στα αστικά ακίνητα! Περιέργως όπως και για άλλα δημοτικά χαράτσια, εδώ δεν παίρνεται υπ’ όψιν ότι υπάρχουν πεζούλες και κήποι. Και μην μας πείτε ότι και τα αστικά ακίνητα έχουν πισίνες! Η κατανάλωση νερού για τους κήπους δημιουργεί λύματα; Που πάει η ανταποδοτικότητα; Προτείνετε στα πλαίσια ποιότητας ζωής στη επαρχία να ξεραθούν οι κήποι;….
Έρχεται σε αντίφαση και αντίθεση με το άρθρο 3 που ορίζει τα λύματα.
7. Είναι αναγκαίο - επιβάλλεται σε μια συγκυρία συνεχόμενης κρατικής και δημοτικής υπερφορολόγησης των ακινήτων (2008 – 2021), συν την πανδημία, κλπ… να υπάρξει επαρκής μεταβατική περίοδος για συνδέσεις κατοικιών τουλάχιστον, έστω και με καθαρά εισοδηματικά κριτήρια χωρίς παγίδες (τεκμήρια ή ψευδεπίγραφα περιουσιακά που πονηρά ακυρώνουν το όποιο θετικό μέτρο.)

Copyright © 2022 Δήμος Νότια Κυνουρίας