Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
23 Απρ 2024, 09:23

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ NOTIΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ)

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ,

 

 Έχοντας υπ' όψιν:

  1. Τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 8, της παρ. 1 του άρθρου 79 και της παρ. 9 του άρθρου 81 του ν. 4795/2021 (Α’ 62) «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημοσίου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,
  2. Την υπ’ αριθμ. 86218/15-12-2022 ΚΥΑ (ΦΕΚ 6506/Β ́ /19-12-2022) «Εξειδίκευση των κριτηρίων σύστασης Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού και στα εποπτευόμενα αυτών νομικά πρόσωπα»,
  3. Τον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.)  του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, όπως ψηφίσθηκε με την 47/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 134821/16-8-2021 Απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, η οποία  δημοσιευθεί στο ΦΕΚ με αριθμό 4085/τ. Β΄/7-9-2021.
  4. Την υπ’ αριθμ. οικ. 3490/17.4.2024 και με αριθμ. 182/2024 (ΑΔΑ:6ΔΓ6ΩΚΝ-Φ14) Απόφαση Δημάρχου με την οποία συστάθηκε μονάδα εσωτερικού ελέγχου στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας.
  5. Την Κ.Υ.Α. με αριθ.90264/28-12-2022 (ΦΕΚ 6873/Β΄/29-12-2022) των Υπουργών Οικονομικών- Εσωτερικών με θέμα: «Σύσταση Επιτροπών Ελέγχου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού και στα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα αυτών, καθορισμός των ιδιοτήτων των μελών τους, της διαδικασίας επιλογής τους καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια»

ΚΑΛΕΙ

Τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για την πλήρωση των θέσεων των μελών της Επιτροπής Ελέγχου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, να υποβάλουν σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην παρούσα, στην ενότητα «Διαδικασία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας».

Η θητεία, οι ιδιότητες των μελών, τα συνεκτιμώμενα προσόντα και κωλύματα, η σύσταση, το θεσμικό πλαίσιο, η λειτουργία και οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Ελέγχου, η διαδικασία υποβολής, παραλαβής αιτήσεων και αξιολόγησης υποψηφίων, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εκτίθενται αναλυτικά ως κατωτέρω:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄: Σύσταση- θεσμικό πλαίσιο- θητεία-αρμοδιότητες-λειτουργία-κωλύματα Μελών Επιτροπής ελέγχου

I. Σύσταση Επιτροπής Ελέγχου – Θεσμικό πλαίσιο

Η οριοθέτηση του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου και η σύσταση Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου (ΜΕΕ) σε όλο τον δημόσιο τομέα συμβάλλει στην ενίσχυση των μηχανισμών λογοδοσίας κάθε φορέα δημόσιας διοίκησης.

Στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ βαθμού, που συστήνουν Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου, συστήνεται τριμελής Επιτροπή Ελέγχου, η οποία πληροί τις προβλέψεις του ν. 4795/2021 και των σχετικών κανονιστικών πράξεων, σύμφωνα με το άρθρο 2 της υπ΄αριθμ. 90264/28-12-2022 ΚΥΑ(ΦΕΚ 6873/Β΄/29.12.2022).

Η Επιτροπή Ελέγχου εγγυάται την ποιότητα του έργου της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου και διασφαλίζει την λειτουργική ανεξαρτησία της ΜΕΕ και για το λόγο αυτό τα μέλη της απέχουν τόσο από την επιχειρησιακή λειτουργία του φορέα και τη διοίκηση αυτού, όσο και από κάθε σύγκρουση συμφερόντων σχετικών με τον φορέα (όπως σύγκρουση των ιδιωτικών τους συμφερόντων με τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί στο πλαίσιο της Επιτροπής Ελέγχου και το δημόσιο συμφέρον εν γένει). Προς τούτο, προβλέπεται ότι τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου αφενός προέρχονται από άλλους φορείς του άρθρου 2 του ν.4795/2021 και αφετέρου δεν μπορούν να έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας με τον Φορέα που εμπίπτει στις αρμοδιότητές της.

II. Θητεία - Αρμοδιότητες – Λειτουργία Επιτροπής Ελέγχου

Θητεία μελών Επιτροπής Ελέγχου

1. Η χρονική διάρκεια της θητείας των μελών της Επιτροπής Ελέγχου ορίζεται στα τρία (3) έτη με δυνατότητα ισόχρονης ανανέωσης και δεν είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

2. Σε περίπτωση παραίτησης ή αυτοδίκαιης έκπτωσης μέλους της Επιτροπής Ελέγχου, λόγω συνδρομής κωλύματος της παρ. 2 του άρθρου 4 της υπ’ αριθ. 90264/28-12-2022 ΚΥΑ(ΦΕΚ 6873/Β΄/29.12.2022), μετά τη συγκρότησή της, ορίζεται νέο μέλος με την ίδια διαδικασία.

3. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου ορίζεται από τα μέλη αυτής. Χρέη Γραμματέα της Επιτροπής Ελέγχου ασκεί υπάλληλος του οικείου Ο.Τ.Α που ορίζεται με την απόφαση συγκρότησής της.

Αρμοδιότητες Επιτροπής Ελέγχου

Σύμφωνα με το άρθρο6 της υπ’ αριθ. 90264/28-12-2022ΚΥΑ(ΦΕΚ 6873/Β΄/29.12.2022), η Επιτροπή Ελέγχου έχει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

α) Εγγυάται την ανεξαρτησία της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου διασφαλίζοντας τη λειτουργική σχέση αναφοράς μεταξύ του Προϊσταμένου της Μονάδας και του Δημάρχου για θέματα εσωτερικού ελέγχου.

(β) Παρακολουθεί τις εργασίες της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου σε θέματα εσωτερικού ελέγχου μέσω της υποβολής σε αυτήν, του ετήσιου προγράμματος εργασιών και της ετήσιας έκθεσης της Μονάδας.

(γ) Παρέχει συμβουλές για κάθε ζήτημα που αφορά στην αποστολή και στα καθήκοντα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου για τον εσωτερικό έλεγχο, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητά της και την ποιότητα του έργου της.

(δ) Παρακολουθεί την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος εσωτερικού ελέγχου και του συστήματος διαχείρισης κινδύνων και διασφαλίζει ότι οι συστάσεις της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου λαμβάνονται δεόντως υπόψη.

2. Με τον Κανονισμό Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου μπορεί να εξειδικεύονται περαιτέρω οι αρμοδιότητές της.

3. Τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου συμμορφώνονται με τις διατάξεις του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του οικείου Ο.Τ.Α. α’ βαθμού και του Κανονισμού Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου.

Λειτουργία Επιτροπής Ελέγχου

Η λειτουργία της Επιτροπής Ελέγχου ρυθμίζεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας που εγκρίνεται από το Δήμαρχο. Η Επιτροπή Ελέγχου λαμβάνει υπόψη τα Πρότυπα για την Επαγγελματική Εφαρμογή του Εσωτερικού Ελέγχου, το Πλαίσιο Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου της Επιτροπής C.O.S.O. (Committee of Sponsoring Organisations of the Treadway Commission) και τις βέλτιστες πρακτικές, που διαμορφώνονται από φορείς, όπως η Επιτροπή C.O.S.O. και το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (Ι.Ε.Ε.).

III. Κωλύματα Μελών Επιτροπής Ελέγχου

Δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι για επιλογή σε θέση μέλους της Επιτροπής Ελέγχου πρόσωπα για τα οποία συντρέχουν τα κωλύματα υποψηφιότητας κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις της παρ . 2 του άρθρου 4 της υπ’ αριθ.90264/28-12-2022ΚΥΑ (ΦΕΚ6873/Β΄/29.12.2022) Ειδικότερα, από την διαδικασία επιλογής αποκλείονται πρόσωπα:

(α) κατά των οποίων εκκρεμεί ποινική δίωξη για οποιοδήποτε κακούργημα, καθώς και οποιαδήποτε ποινική δίωξη για τα εγκλήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, πλαστογραφίας πιστοποιητικών, απιστίας, απιστίας κατά του νομικού προσώπου του Ελληνικού Δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης , δωροδοκίας, παράνομης βεβαίωσης ή είσπραξης δικαιωμάτων του Δημοσίου, παράβασης καθήκοντος, δυσφήμησης, συκοφαντικής δυσφήμησης, ψευδούς βεβαίωσης, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ψευδούς καταμήνυσης, υπεξαγωγής εγγράφων, για οποιοδήποτε έγκλημα σχετικά με την υπηρεσία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας-αξιοπρέπειας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, παραβίαση της

νομοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας και τυχερών παιχνιδιών ή

(β) τα οποία έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα σε οποιαδήποτε ποινή για κακούργημα ή για κάποιο από τα εγκλήματα της περ. α’ ή

(γ) κατά των οποίων έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για πειθαρχικό παράπτωμα που δύναται να επισύρει την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης ή

(δ) στα οποία έχει επιβληθεί τελεσίδικα οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή ανώτερη του προστίμου αποδοχών τεσσάρων (4) μηνών για οποιαδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα, μέχρι τη διαγραφή της ποινής ή

(ε) τα οποία τελούν σε αργία ή διαθεσιμότητα ή έχουν τεθεί σε αναστολή άσκησης καθηκόντων ή

(στ) τα οποία παρέχουν υπηρεσίες ή έχουν οποιαδήποτε έννομη σχέση με νομικό ή φυσικό πρόσωπο, το οποίο παρέχει υπηρεσίες σύμφωνα με τις παρ. 4 και 6 του άρθρου 9 και την παρ. 2 του άρθρου 19 του ν. 4795/2021, εκ των οποίων μπορεί να προκληθεί σύγκρουση συμφερόντων.

Τα κωλύματα υποψηφιότητας δεν πρέπει να συντρέχουν σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας επιλογής.

IV. Αμοιβή μελών Επιτροπής Ελέγχου

Ζητήματα αμοιβής των μελών της Επιτροπής Ελέγχου, ρυθμίζονται από τις γενικές διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 4354/2015 (Α’ 176) περί συλλογικών οργάνων. Για την αξιολόγηση των υποψηφίων λαμβάνονται υπόψη τα απαιτούμενα τυπικά και συνεκτιμώμενα προσόντα, όπως αυτά προσδιορίζονται στα άρθρα 3 και 4 παρ. 1 της υπ’ 90264/28-12-2022ΚΥΑ(ΦΕΚ 6873/Β΄/29.12.2022).

Κεφάλαιο Β’: Ιδιότητες και Διαδικασία επιλογής Μελών Επιτροπής Επιλογής

I. Ιδιότητες μελών της Επιτροπής Ελέγχου

1. Τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου μπορεί να έχουν οποιαδήποτε από τις παρακάτω ιδιότητες:

α) μέλος Δ.Ε.Π. Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος,

β) προϊστάμενος, τουλάχιστον επιπέδου Διεύθυνσης, προερχόμενος από Ο.Τ.Α. β’ βαθμού,

γ)προϊστάμενος, τουλάχιστον επιπέδου Διεύθυνσης, προερχόμενος από εποπτευόμενο νομικό πρόσωπο ή φορέα Ο.Τ.Α. β’ βαθμού,

δ) προϊστάμενος τουλάχιστον επιπέδου Διεύθυνσης, κεντρικής ή περιφερειακής υπηρεσίας Υπουργείου ή Ανεξάρτητης Αρχής, που δεν εμπίπτει στους φορείς του άρθρου 22 του ν. 4795/2021.

2. Για τη συγκρότηση της Επιτροπής Ελέγχου απαιτείται ένα (1) τουλάχιστον μέλος εκ των ανωτέρω να διαθέτει κατ’ ελάχιστον διετή ελεγκτική εμπειρία στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

3. Η πρόσκληση απευθύνεται σε πρόσωπα τα οποία εδρεύουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συνεκτιμώμενα προσόντα

1.Για την επιλογή των μελών της Επιτροπής Ελέγχου συνεκτιμώνται:

α) η κατοχή πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ελεγκτικής κατεύθυνσης, ή Πιστοποιητικού Ελεγκτικής Επάρκειας Εσωτερικού Ελεγκτή Δημοσίου Τομέα (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) ή η κατοχή επαγγελματικής πιστοποίησης ή διαπίστευσης, όπως CIA - Certified Internal Auditor ή CFE – Certified Fraud Examiner ή CGAP - Certified Government Auditing Professional, ή CCSA - Certified in Control Self - Assessment, ή CRMA - Certification in Risk Management Assurance, ή CFSA - Certified Financial Services Auditor ή QIAL - Qualified in Internal Audit Leadership, ή BEAC - Certifications for Environmental, Health and Safety Auditors ή πιστοποίησης ορκωτού ελεγκτή (ΑCCA,ΙΕΣΟΕΛ), και

β) η προϋπηρεσία ή εμπειρία στην παροχή ελεγκτικών υπηρεσιών στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

ΙΙ. Διαδικασία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας

1. Η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, θα κατατεθεί στο Πρωτόκολλο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, είτε αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικά ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ως εξής:

- αυτοπροσώπως στα γραφεία του Δήμου: Λεωνίδιο 22300, (στο ισόγειο του Δημαρχείου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μέχρι τις  30 Απριλίου 2024, και ώρα 13.00 μ.μ)

- ηλεκτρονικά (έως τις 30 Απριλίου 2024) στα email: info@notiakynouria.gov.gr & grammatia.protocol@gmail.com

- ταχυδρομικά στη διεύθυνση του Δημαρχείου, Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ 22300 (μέχρι την 30η Απριλίου 2024, σφραγίδα ταχυδρομείου).

Η αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/86 και η ανακρίβεια των δηλουμένων επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Οι προϋποθέσεις και τα προσόντα επιλογής πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας όσο και κατά το χρόνο συγκρότησης της Επιτροπής Ελέγχου και του ορισμού των μελών. Η παρούσα θα καταχωρηθεί στον ιστότοπο του Δήμου www.notiakynouria.gov.gr και θα αναρτηθεί στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

2. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει από αναρτήσεως της παρούσας πρόσκλησης στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και λήγει στις 30.04.2024 ημέρα Τρίτη.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον νέο Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 γνωστό ως GDPR, που ετέθη σε εφαρμογή τον Μάιο 2018, καθιερώνεται ενιαίο νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Για το λόγο αυτό, η συμμετοχή των υποψηφίων στη διαδικασία για την κάλυψη των θέσεων μελών της Επιτροπής Ελέγχου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, με την οικειοθελή υποβολή αίτησης με τα συνημμένα σε αυτή δικαιολογητικά προς τον Φορέα, συνεπάγεται τη συγκατάθεση του υποψηφίου για τη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που τους αφορούν , καθώς και για την ασφαλή διατήρησή τους σε αρχείο (φυσικό ή ψηφιακό) για συγκεκριμένο σκοπό και για όσο χρόνο απαιτείται, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες συγκρότησης της Επιτροπής Ελέγχου και ορισμού των μελών. Επίσης, σύμφωνα με τον Κανονισμό, οι φορείς οφείλουν να προστατεύουν τα προσωπικά στοιχεία των υποψηφίων από τυχόν υποκλοπή προκειμένου να επιτυγχάνεται η ασφαλής επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Οι υποψήφιοι διατηρούν το δικαίωμα διαγραφής ανά πάσα στιγμή και κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης προς το Φορέα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@notiakynouria.gov.gr & grammatia.protocol@gmail.com. Με την υποβολή της αίτησης συμμετοχής οι υποψήφιοι δηλώνουν ότι ενημερώθηκαν από το Δήμο Νότιας Κυνουρίας για τη χρήση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων τους αποκλειστικά για τους σκοπούς της παρούσας πρόσκλησης (διαδικασίας).

3. Για την εγκυρότητα της υποψηφιότητας, απαιτείται αίτηση, η οποία θα φέρει την υπογραφή του υποψηφίου είτε ψηφιακή είτε φυσική (σε περίπτωση φυσικής υπογραφής απαιτείται σάρωση της αίτησης, δηλαδή επεξεργασία αυτής μέσω σαρωτή, πριν από την ηλεκτρονική υποβολή της). Η αίτηση υποψηφιότητας συνοδεύεται υποχρεωτικά από τυποποιημένο βιογραφικό σημείωμα, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της αίτησης, καθώς και από ποινικό μητρώο. H συμπλήρωση και υποβολή αίτησης, ποινικού μητρώου και βιογραφικού σημειώματος είναι υποχρεωτικά. Συντάσσονται με ευθύνη του υποψηφίου και επέχουν θέση υπεύθυνης δήλωσης. Ο υποψήφιος υποχρεούται να δηλώνει τα υπηρεσιακά και προσωπικά του στοιχεία, καθώς και στα τυπικά, εκπαιδευτικά, και επαγγελματικά προσόντα που απαιτούνται για την θέση μέλους, καθώς και τυχόν πρόσθετες άλλες πληροφορίες για την αξιολόγηση της υποψηφιότητάς του. Οι υποψήφιοι με την αίτηση υποψηφιότητάς τους δηλώνουν αν συντρέχουν στο πρόσωπό τους τα κωλύματα της περ. ΙΙΙ του Κεφαλαίου Α΄ της παρούσας.

4. Σε μεταγενέστερο στάδιο oι υποψήφιοι που θα επιλεγούν για την κάλυψη των θέσεων των μελών της Επιτροπής Ελέγχου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, θα κληθούν να προσκομίσουν στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας, επικαιροποιημένο πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών, για τους υποψηφίους της περ. β) και γ) της παρ. 1 του άρθρου 3 της ως άνω ΚΥΑ ή Βεβαίωση προϋπηρεσίας για τους υποψηφίους της περ. α), καθώς και όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για την απόδειξη των απαραίτητων τυπικών και τυχόν πρόσθετων ή συνεκτιμώμενων προσόντων που έχουν δηλώσει στην αίτησή τους – βιογραφικό σημείωμα (π.χ. τίτλους σπουδών, τίτλους γλωσσομάθειας, δικαιολογητικά απόδειξης ελεγκτικής ή άλλης εμπειρίας κ.ά.).

5. Σημειώνεται ότι υποψηφιότητα που υποβάλλεται δεν εξετάζεται και απορρίπτεται ως απαράδεκτη, εφόσον:

α) δεν έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα, πλήρως συμπληρωμένη η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και το τυποποιημένο βιογραφικό σημείωμα.

β) δεν ικανοποιούνται οι ελάχιστες απαραίτητες τυπικές προϋποθέσεις και τα προσόντα που προβλέπονται.

ΙΙΙ. Διαδικασία αξιολόγησης αιτήσεων υποψηφιότητας

Η αξιολόγηση των υποψηφίων διενεργείται από τριμελή Επιτροπή, τα μέλη της οποίας ορίζονται με απόφαση του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας, η οποία θα εισηγηθεί στο Δήμαρχο τα επιλεγέντα τρία (3) μέλη, τα οποία με απόφασή του θα στελεχώσουν την επιτροπή ελέγχου που θα συγκροτήσει.

Η Επιτροπή αξιολογεί και κατατάσσει τους υποψηφίους σε σχετικό πίνακα κατόπιν συνεκτίμησης των απαιτούμενων τυπικών και πρόσθετων προσόντων όπως αυτά προσδιορίζονται στα άρθρα 3 και 4 της ανωτέρω ΚΥΑ και στο Κεφάλαιο Β.Ι και Β.ΙΙ της παρούσας.

Η Επιτροπή Ελέγχου συγκροτείται με απόφαση του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας κατόπιν επιλογής από τον πίνακα κατάταξης των υποψηφίων. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της πρόσκλησης κηρυχθεί άγονο, η Επιτροπή Ελέγχου συγκροτείται απευθείας με απόφαση του Δημάρχου, όπως προβλέπεται στην παρ. 2 του άρθρου 5 της υπ΄ αριθμ .90264/28-12-2022 ΚΥΑ (ΦΕΚ6873/Β΄/29.12.2022).

Η παρούσα θα καταχωριστεί στον διαδικτυακό τόπο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας www.notiakynouria.gov.gr και θα αναρτηθεί στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ
 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

ΔΟΛΙΑΝΙΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Copyright © 2022 Δήμος Νότια Κυνουρίας