Get Adobe Flash player
Agenda
  • Events are coming soon, stay tuned!

Χαιρετισμός Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας

[vsw id="8YGlLGl3f0U" source="youtube" width="570" height="461" autoplay="no"]

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στις συνθήκες της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης για την Χώρα μας, οι ευθύνες των Δημοτικών Αρχών είναι τεράστιες. Οι Δήμοι, ως ο πλησιέστερος στους πολίτες θεσμός της Πολιτείας, μετατρέπονται σε καθοριστικό παράγοντα για την κοινωνική συνοχή και την βιώσιμη τοπική ανάπτυξη.

Σήμερα ο αναπτυξιακός ρόλος των Δήμων είναι καθοριστικός.

Στις μέρες μας δεν έχουμε το δικαίωμα να αστοχήσουμε στον σχεδιασμό μας.

Κάθε πράξη των Δημοτικών Αρχών πρέπει να οδηγεί στην προοπτική.

Η ποιοτική παροχή υπηρεσιών προς του πολίτες, είναι το ελάχιστο που πρέπει να πετύχουμε.

Οι αρχές της επιστήμης, της οικονομίας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας πρέπει να διέπουν όλες τις αποφάσεις μας.

Κοινωνική Συνοχή – Οικονομική Ανάπτυξη και Βιωσιμότητα της Τοπικής Κοινωνίας αποτελούν κατά την γνώμη μας αναγκαίο τρίπτυχο για όλους μας.

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

Στο πλαίσιο αυτό όραμα και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργήσουμε ΔΗΜΟ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ Βιώσιμο και Αποτελεσματικό, που να εξυπηρετεί τις ανάγκες του πολίτη την ώρα που τις χρειάζεται και μάλιστα στον τόπο του. Δήμο  μέσα στη ζωή – περιβαλλοντικά ευαίσθητο – κοινωνικά προστατευτικό – καλά οργανωμένο – καλά σχεδιασμένο και κτισμένο, με καλές υποδομές και διασυνδέσεις (δίκτυα) και καλές εξυπηρετήσεις (δίκαιες για όλους). Δήμο φιλόξενο για τους επισκέπτες μας, για  τους φίλους μας, για τους συμπατριώτες μας της διασποράς, για όλους εμάς.

Το Συνέδριό μας

«ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ /

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας

στον Δρόμο για τον Δήμο του Μέλλοντος»

Για τους λόγους αυτούς διοργανώσαμε το Συνέδριό μας, που φιλοδοξεί να αποτελέσει το ξεκίνημα μιας σειράς συνεδρίων με αντικείμενο τις δραστηριότητες – τις λειτουργίες  και τις υπηρεσίες του Δήμου Νότιας Κυνουρίας ως Δήμου του Μέλλοντος.

Σκοπός του είναι η διερεύνηση για το πώς μπορεί ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας να σχεδιάσει τον δρόμο του ως «Δήμος του Μέλλοντος» και να χρηματοδοτήσει τις στρατηγικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις του. Οι ομιλητές αναμένεται να αναδείξουν τη σημασία ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Βιώσιμης Τοπικής Ανάπτυξης και τους συντελεστές της επιτυχούς εφαρμογής του. Θα αναλύσουν την σπουδαιότητα της αξιοποίησης των φυσικών και των ανθρώπινων πόρων, της θεσμικής και της τεχνολογικής υποδομής, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της βιώσιμης διαχείρισης του περιβάλλοντος και της συνεργασίας του Δήμου με τον ιδιωτικό τομέα.

Συντονιστής του Συνεδρίου μας είναι ο επώνυμος συμπατριώτης μας κ. Γκίκας Χαρδούβελης – Καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά και Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου της Eurobank EFG, ο οποίος θα μας παρουσιάσει δρόμους για την οικονομική ανάπτυξη και προτάσεις για την διέξοδο από την κρίση.

Χαιρετισμό θ’ απευθύνουν οι κ.κ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος / Βουλευτής Αρκαδίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος / Βουλευτής Αρκαδίας & Γενικός Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρος Τατούλης / Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Στους εισηγητές περιλαμβάνονται οι κυρίες και οι κύριοι Δ. Αθανασόπουλος / Αντιδήμαρχος Δήμου Νότιας Κυνουρίας, Γ. Γούπιος / ΕΕΤΑΑ, Η. Λίτσος / ΕΕΤΑΑ, Αλ. Κρητικός / Διευθυντής Τοπικής Αυτοδιοίκησης Eurobank EFG, Δ. Ανδρίτσος / Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services, Ι. Καλογήρου / Καθηγητής ΕΜΠ, Μ. Ταμήλος / τ. Δήμαρχος Τρικκαίων, Ρ. Γκέκας / Διευθύνων Σύμβουλος ΕΕΤΑΑ, Τ. Λαγουδάκη / Πολεοδόμος & Συνεργάτης ΚΕΔΚΕ – ΕΕΤΑΑ, Ελ. Μαϊστρου / Καθηγήτρια ΕΜΠ, Δ. Μπίρμπας / Εμπειρογνώμονας ΚΕΔΚΕ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.

Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου μας και οι κατευθύνσεις του για τις δράσεις του Δήμου Νότιας Κυνουρίας ως «Δήμου του Μέλλοντος» θα εξαχθούν σε στρογγυλό τραπέζι, στο οποίο θα συμμετέχουν οι κ.κ Γκίκας Χαρδούβελης – ως Συντονιστής, Ι. Μαρνέρης – Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, Μ. Δολιανίτης – Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Νότιας Κυνουρίας, Α. Κρητικός – Διευθυντής Τοπικής Αυτοδιοίκησης Eurobank EFG, Ι. Καλογήρου – Καθηγητής ΕΜΠ, Ρ. Γκέκας – Διευθύνων Σύμβουλος ΕΕΤΑΑ και η Αναπτυξιακή Εταιρεία ΠΑΡΝΩΝΑ.

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ.

Εκλεκτέ συμπατριώτη μας πανεπιστημιακέ καθηγητή, εκλεκτοί εισηγητές, εκλεκτοί προσκεκλημένοι μας, αγαπητοί πολίτες του Δήμου μας, έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της κοινωνίας μας.

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζουμε στο Συνέδριό μας.

Ως Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας και εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής στο σύνολό της, επιθυμώ να εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μας προς όλους σας.

Η χαρά μας είναι διπλή, γιατί συμμετέχετε στο τόσο σημαντικό για όλους εμάς και τον τόπο μας Συνέδριο, που αγκαλιάζει και αξιοποιεί τις ανησυχίες και τα οράματα της κοινωνίας μας και της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, η οποία είναι η μορφή εξουσίας που τόσο άμεσα πλησιάζει τον λαό και μπορεί να τον μεταβάλει σε ενεργό και συνειδητό πολίτη, θωρακίζοντας έτσι με τον απλούστερο τρόπο το ευγενέστερο πολίτευμα. Την Δημοκρατία μας.

Σίγουροι ότι όλοι μας συμμεριζόμαστε και αναγνωρίζουμε στην Νότια Κυνουρία μια πόλη ανοιχτή – ευαίσθητη και φιλική προς τον πολίτη – τον επισκέπτη – τον φίλο μας και την βιώσιμη ανάπτυξή της, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα που μας τιμάτε με την παρουσία σας και την συμμετοχή σας και ευχόμαστε ολόψυχα να είναι πάντα ανοιχτά τα μάτια της ψυχής μας για το καλό τον πολιτών μας και της δημιουργικής περιφέρειάς μας, ώστε να αποκτήσουμε την σύγχρονη και ισχυρή αυτοδιοικητική οργάνωση και λειτουργία που απαιτείται ν’ αναγράφεται στην ευρωπαϊκή ταυτότητά μας.

07-05-2011

ΓΙΑΝΝΗΣ Η. ΜΑΡΝΕΡΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Ενταγμένες ΠράξειςΚΕΠ

ΚΕΠ Λεωνιδίου
2757022235-6
d.leonidiou@kep.gov.gr


ΚΕΠ Τυρού
2757360126
d.tirou@kep.gov.gr
Ενημέρωση για Αλκoόλ