Get Adobe Flash player
Agenda
  • Events are coming soon, stay tuned!

Απάντηση Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας στη 2η ανακοίνωση του συνδυασμού *Λαϊκή Συσπείρωση* Δήμου Νότιας Κυνουρίας

Αγαπητοί Συμπολίτες!

Απαντώντας στην από 26-01-2011 ανακοίνωση του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Νότιας Κυνουρίας, σας γνωρίζω, ως οφείλω, τα παρακάτω:

1.      Σε ότι αφορά την φράση του συντάκτη της ανακοίνωσης (που όπως φαίνεται έχει υποκαταστήσει τον συνδυασμό του) «Απαιτούμε από τον δήμαρχο κ. Μαρνέρη να συγκεκριμενοποιηθούν αυτές οι αόριστες  »βεβαιωμένες  υποχρεώσεις»», απαντούμε: «Απαιτούμε από τον συνδυασμό Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Νότιας Κυνουρίας να μας πει, αφού μάθει, τι ακριβώς αφορούν οι βεβαιωμένες υποχρεώσεις του Δήμου Λεωνιδίου».

2.      Σε ότι αφορά τις «επισημάνσεις» του συντάκτη της ανακοίνωσης (που όπως φαίνεται έχει υποκαταστήσει τον συνδυασμό του) και ειδικότερα:

a.       Στην επισήμανση «Ενώ ο οικονομικός έλεγχος είναι σε εξέλιξη,  ποια η σκοπιμότητα αυτών των ανακοινώσεων πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος;» απαντούμε: «Η ανακοίνωσή μας ήλθε ν’ απαντήσει στις ερωτήσεις των πολλών πολιτών για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Λεωνιδίου, γιατί απλούστατα οφείλαμε να απαντήσουμε το γρηγορότερο δυνατό. Σας διαβεβαιώνουμε ότι η απάντησή μας είναι βάσιμη».

b.      Στην επισήμανση «Επιχειρείται μεθόδευση άγονης και στείρας αντιπαράθεσης τύπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ  με προφανή στόχο τον αποπροσανατολισμό των δημοτών από τα καθημερινά, πραγματικά τους  προβλήματα;» απαντούμε: «΄Όχι βέβαια. Και τούτο γιατί εμείς είμαστε μέλη του μοναδικού κοινωνικά οικουμενικού συνδυασμού στην περιοχή της Νότιας Κυνουρίας».

c.       Στην επισήμανση «Μεθοδεύονται  νέα  χαράτσια;» απαντούμε: «΄Όχι βέβαια, γιατί εκτός του ότι είμαστε και μείς πολίτες, σχεδιάζουμε τη λύση που θα ανυψώσει το καταβαραθρωμένο αυτοδιοικητικό ηθικό της κοινωνίας μας – που θα κάνει ξανά περήφανους τους δημότες μας για τον Δήμο μας, χωρίς να πληρώσουν αδικώντας τους».

d.      Στην επισήμανση «Με την αναφερόμενη, στην ίδια ανακοίνωση, αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος, για τον πρώην δήμο Λεωνιδίου, σχεδιάζεται η μη εκτέλεση έργων στη δημοτική ενότητα Λεωνιδίου; Μεθοδεύεται  η αποδοχή από τους δημότες της παραχώρησης και  υποθήκευσης της εκμετάλλευσης μεγάλων δημοσίων έργων, που ενδεχομένως γίνουν, σε ιδιώτες (ΣΔΙΤ), με ακριβό αντίτιμο  και μεγάλο χρόνο εκμετάλλευσης από τον ιδιώτη ανάδοχο;» απαντούμε: «α. Από πουθενά προκύπτει αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος για τον πρώην δήμο Λεωνιδίου, με την οποία να σχεδιάζεται η μη εκτέλεση έργων στην δημοτική ενότητα Λεωνιδίου και τούτο διότι εκτός των υποχρεώσεών μας προς τους πολίτες δεν πρόκειται να ικανοποιήσουμε τους πόθους του συντάκτη της ανακοίνωσης και να του δώσουμε επιχειρήματα να ξαναχαριεντισθεί με το παρελθόν. β. Δεν μεθοδεύουμε την αποδοχή από τους δημότες της παραχώρησης και υποθήκευσης της εκμετάλλευσης μεγάλων δημοσίων έργων, που ενδεχομένως γίνουν, σε ιδιώτες (ΣΔΙΤ), με ακριβό αντίτιμο και μεγάλο χρόνο εκμετάλλευσης από τον ιδιώτη ανάδοχο, γιατί απλούστατα, τα δημόσια έργα κατασκευάζονται από το κράτος και γιατί εμείς οργανώνουμε και λειτουργούμε Δήμο με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα, τον οποίο λίγοι είχαν την τύχη να ζήσουν μέχρι τώρα.

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας αυτής γνωρίζουμε στον συντάκτη των ανακοινώσεων (που όπως φαίνεται έχει υποκαταστήσει τον συνδυασμό του) στις οποίες αναφερόμαστε, ότι:

1.      Δεν θα συμμετέχουμε από δω και στο εξής σε ηλεκτρονικές διαμάχες, γιατί απλούστατα δουλεύουμε για τον Δήμο μας – για τους Πολίτες μας – για τις Οικογένειές μας – για μας τους ίδιους αλλά και γιατί η αντιπαράθεση δεν είναι στον χαρακτήρα μας – δεν την επιτρέπει η αγωγή μας.

2.      Δουλεύουμε για να προλάβουμε να στήσουμε τον Οργανισμό που μας εξουσιοδότησαν οι πολίτες, γιατί τα 3,5 χρόνια της δημοτικής θητείας είναι λίγα αλλά και γιατί η περίοδος αυτή της ζωής μας γεμίζει και μας αρκεί.

3.      Δουλεύουμε και δεν αποποιούμαστε τις ευθύνες που αναλάβαμε, όπως έκανε ο συντάκτης της ανακοίνωσης στην οποία αναφερόμαστε, δύο φορές μάλιστα, στο παρελθόν που του το ζητήσαμε, συμμετέχοντας με τον τόπο αυτό στην εξάπλωση της «δημαρχιακής αειφορίας» – στην διατήρηση του αναποτελεσματικού συστήματος που διαχειριζόταν τα δημοτικά πράγματα και στην θυμηδία των ανταγωνιστών μας για τα κατορθώματά μας.

4.      Παράγουμε αυτοδιοικητική πολιτική και δεν «φλερτάρουμε» με την βίαιη χειραγώγηση των δημοτών μας, ούτε ζητάμε «πονηρά χάσκοντες» την ενημέρωσή μας από πρόσωπα που κωλύονται να μας τη δώσουν, ούτε προσποιούμαστε ότι δεν ακούσαμε τις απαντήσεις του Δημάρχου στις ερωτήσεις μας προς τον αρμόδιο για τα θέματα που δήθεν μας ενδιαφέρουν Αντιδήμαρχο.

5.      Παίρνουμε πάνω μας την οργάνωση και την λειτουργία του Δήμου μας, πρώτοι σε σχέση με όλους τους άλλους, γιατί απλούστατα, για μας και τους πολίτες μας η δεύτερη θέση είναι αποτυχία.

27/01/2011

ΓΙΑΝΝΗΣ Η. ΜΑΡΝΕΡΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Ενταγμένες ΠράξειςΚΕΠ

ΚΕΠ Λεωνιδίου
2757022235-6
d.leonidiou@kep.gov.gr


ΚΕΠ Τυρού
2757360126
d.tirou@kep.gov.gr
Ενημέρωση για Αλκoόλ