Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
12 Απρ 2023, 12:31

Διαγωνισμός για τη «ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ»

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου της Υπηρεσίας

«ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ»

 

Ο Δήμος  Νότιας Κυνουρίας διακηρύσσει ότι εκτίθεται σε ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό μέσω ΕΣΗΔΗΣ (αριθμός Διαγωνισμού ΕΣΗΔΗΣ 184813) η δημόσια σύμβαση υπηρεσίας με τίτλο: «ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ» με προϋπολογισμό δαπάνης

119.853,23 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 % (ενδεικτικός πρ/σμός χωρίς Φ.Π.Α 96.655,83 €, Φ.Π.Α 24% 23.197,40 €) με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής που να πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές

Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής  πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, αριθμός διαγωνισμού 184813.

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η Δευτέρα 24/04/2023 και ώρα 23:00 (11:00μ.μ) (αριθμός Διαγωνισμού ΕΣΗΔΗΣ 184813)

Η διαδικασία θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ως άνω συστήματος, την Πέμπτη 27/04/2023 και ώρα 11:00 π.μ

Παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης των χαρακτηρισμένων ως πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Οι πολυσύχναστες παραλίες που κα καλυφθούν με ναυαγοσωστική κάλυψη σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7, παρ. 1α του Π.Δ. 71/2020 (ΦΕΚ 166Α/31-08-2020) και την απόφαση της από 11/08/2022 επιτροπής του άρθρου 11 του Π.Δ. 71/2020 (ΑΔΑ: 60ΘΝ4653ΡΩ-Ξ.Χ), είναι οι εξής:

  • Ανατολική Παραλία Πλάκας Λεωνιδίου, από το κατάστημα Υγειονομικού ενδιαφέροντος «POSTO» (370 08’ 46.96’’Β, 220 53’ 37,80’’Α) και προ Βορρά έως περιοχή Δαφνώνα (370 09’ 12.35’’Β, 220 53’ 43.52’’ Α) μήκους 790 μέτρων για την κάλυψη της οποίας απαιτούνται δύο ναυαγοσώστες
  • Παραλία «Κρυονερίου» από Βόρειο άκρο (370 18’ 52.16’’ Β, 220 49’ 15.22’’ Α) μέχρι εκβολή ξηροποτάμου ( 370 18’ 44.01’’ Β, 220 49’ 18.99’’ Α) Τ.Κ Τυρού του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, μήκους 260μ. για την κάλυψη της οποίας απαιτείται ένας ναυαγοσώστης.

ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Σύμφωνα με το ΠΔ 77/20 άρθρο7

Το συνολικό ανθρώπινο δυναμικό που απαιτείται είναι τέσσερεις ναυαγοσώστες, ένας συντονιστής επόπτης και ένας οδηγός επαγγελματικού σκάφους, σύνολο έξι (06) άτομα προσωπικό

τρία (03) βάθρα (παρατηρητήρια)

Επίσης σύμφωνα με το ΠΔ 77/20 άρθρο 7 παρ 1 ε) απαιτείται η οριοθέτηση των ορίων αυτών σε συνολικό μήκος 1.200μ.

εξοπλισμός βάθρων (για τρία βάθρα)

τρία (03) σκάφη 3,30μ.ιπποδύναμης τουλάχιστον έξι (6) ίππων

ένα (01) επαγγελματικό ατομικό σκάφος θαλάσσιο μοτοποδήλατο (JET-SKI)

Επίσης επειδή οι δύο ανωτέρω παραλίες βρίσκονται σε απόσταση οδικώς περίπου 30 χλμ. απαιτείται και η χρήση ενός οχήματος το οποίο επιλέγεται να είναι όχημα επαγγελματικό 4Χ4 με άδεια έλξης και οδηγό. Η αμοιβή του οδηγού περιλαμβάνεται στην τιμή του ανωτέρω οχήματος.

Αναλυτική περιγραφή του αντικειμένου της Σύμβασης δίνονται στην 7/2023 Μελέτη Υπηρεσίας καθώς και στο αντίστοιχο παράρτημα της Διακήρυξης

CPV:

92332000-7 - Υπηρεσίες λουτρικών εγκαταστάσεων παραλιών

Η Σύμβαση ΔΕΝ υποδιαιρείται σε τμήματα

Η σύμβαση αφορά την παροχή ναυαγοσωστικής κάλυψης σε δύο μόνο παραλίες του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, κα ο Πρ/σμός και τα απαιτούμενα λοιπά μέσα εκτέλεσης, δεν αποκλείουν μικρές επιχειρήσεις, ενώ είναι απαραίτητη η ενιαία αντιμετώπιση της υπηρεσίας για την ασφαλέστερη εκτέλεση και εποπτεία αυτής.

Προσφορές υποβάλλονται για το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Δεν γίνονται δεκτές προσφορές για μέρος του αντικειμένου της σύμβασης.

Κάθε προσφέρων μπορεί να υποβάλει μόνο μία προσφορά

Κριτήριο Ανάθεσης της Σύμβασης:

Η σύμβαση θα ανατεθεί με το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς, βάσει   τιμής μόνο (χαμηλότερη τιμή)

Κριτήρια  Επιλογής:  

Καταλληλόλητα άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας 

Οι οικονομικοί φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης απαιτείται

α) να ασκούν δραστηριότητα συναφή με το αντικείμενο της σύμβασης.

Οι οικονομικοί φορείς που είναι εγκατεστημένοι σε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι σε ένα από τα επαγγελματικά μητρώα ή εμπορικά μητρώα  που τηρούνται στο κράτος εγκατάστασής τους ή να ικανοποιούν οποιαδήποτε άλλη απαίτηση ορίζεται στο Παράρτημα XI του Προσαρτήματος Α΄ του ν. 4412/2016. Εφόσον οι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ειδική έγκριση ή να είναι μέλη συγκεκριμένου οργανισμού για να μπορούν να παράσχουν τη σχετική υπηρεσία στη χώρα καταγωγής τους, η αναθέτουσα αρχή μπορεί να τους ζητεί να αποδείξουν ότι διαθέτουν την έγκριση αυτή ή ότι είναι μέλη του εν λόγω οργανισμού ή να τους καλέσει να προβούν σε ένορκη δήλωση ενώπιον συμβολαιογράφου σχετικά με την άσκηση του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

Στην περίπτωση οικονομικών φορέων εγκατεστημένων σε κράτος μέλους του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ) ή σε τρίτες χώρες που προσχωρήσει στη ΣΔΣ, ή σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην προηγούμενη περίπτωση και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων, απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι σε αντίστοιχα επαγγελματικά μητρώα.

Οι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα οικονομικοί φορείς θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο οικείο επαγγελματικό μητρώο, εφόσον, κατά την κείμενη νομοθεσία, απαιτείται η εγγραφή τους για την υπό ανάθεση υπηρεσία 

β) Να διαθέτουν Άδεια ναυαγοσωστικής σχολής από την οποία να προκύπτει η τουλάχιστον 3ετής λειτουργία της.

Σε περίπτωση ένωσης οικονομικών φορέων ή κοινοπραξίας, η υποχρέωση αυτή αρκεί να καλύπτεται από τουλάχιστον ένα μέλος της ένωσης

Οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια

Όσον αφορά την οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια για την παρούσα διαδικασία σύναψης σύμβασης, οι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών κατά τις τρεις (3) τελευταίες διαχειριστικές χρήσεις (2020- 2021 - 2022) ο οποίος να είναι τουλάχιστον ίσος με το 100% του προϋπολογισμού της σύμβασης (προ Φ.Π.Α.).

Εάν ο υποψήφιος οικονομικός φορέας λειτουργεί ή ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα για χρονικό διάστημα μικρότερο του ως άνω απαιτούμενου, τότε ο μέσος ετήσιος κύκλος εργασιών θα πρέπει να καλύπτει την ανωτέρω προϋπόθεση, κατά τον χρόνο λειτουργίας του.

Σε περίπτωση ένωσης οικονομικών φορέων ή κοινοπραξίας, η παραπάνω απαίτηση καλύπτεται αθροιστικά από τα μέλη της ένωσης.

Τεχνική και επαγγελματική ικανότητα

Όσον αφορά στην τεχνική και επαγγελματική ικανότητα για την παρούσα διαδικασία σύναψης σύμβασης, οι οικονομικοί φορείς απαιτείται να πληρούν τα κάτωθι:

α) ότι έχουν εκτελέσει επιτυχώς κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών συμβάσεις όμοιου αντικειμένου με το δημοπρατούμενο αντικείμενο της παρούσης (ναυαγοσωστική κάλυψη ακτών) και ως αυτό περιγράφεται αναλυτικά στη σχετική Μελέτη, προϋπολογισμού τουλάχιστον ίσου με το 100% της εκτιμώμενης αξίας της παρούσης.

β) να διαθέτουν τέσσερεις  (04) ναυαγοσώστες για όλες τις ημέρες από 1η Ιουνίου 2023 έως 30η Σεπτεμβρίου 2023, έκαστος εκ των οποίων θα διαθέτει, σύμφωνα με τις διατυπώσεις του ΠΔ 71/2020, άδεια ναυαγοσώστη εκδοθείσα από Λιμενική Αρχή. Η εν λόγω άδεια θα πρέπει να είναι σε ισχύ αφενός κατά την υποβολή της προσφοράς, αφετέρου κατά την εκτέλεση της σύμβασης. Επίσης ένας συντονιστή επόπτη και ένα οδηγό επαγγελματικού σκάφους, σύνολο έξι (06) άτομα προσωπικό. Τέλος οδηγό του οχήματος ο οποίος δεν υπολογίζεται σαν επιπλέον προσωπικό αλλά περιλαμβάνεται στην τιμή του αυτοκινήτου.

γ) να διαθέτουν τον απαιτούμενο και κατάλληλο εξοπλισμό σε είδος, αριθμό και λειτουργικότητα που θα καθορίζουν στην προσφορά τους, όπως αυτός περιγράφεται στο άρθρο 2 της Συγγραφής Υποχρεώσεων της σχετικής Μελέτης και στο Π.Δ.71/2020.

Σε περίπτωση ένωσης οικονομικών φορέων (ή κοινοπραξίας), οι απαιτήσεις του παρόντος άρθρου μπορεί να καλύπτονται από ένα μέλος ή αθροιστικά από τα μέλη ή από κάποια από τα μέλη της ένωσης

Πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης 

Οι οικονομικοί φορείς για την παρούσα διαδικασία σύναψης σύμβασης οφείλουν να συμμορφώνονται κατά:

α) το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2015 περί Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας,

β) το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 14001:2015 περί Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης,

γ) το πρότυπο ISO 45001:2018 περί Συστήματος Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία,

με πεδίο εφαρμογής για τα ως άνω την «Παροχή Υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης παραλιών και οριοθέτησης ακτών καθώς και σχολών ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης».

Η αναθέτουσα αρχή αναγνωρίζει ισοδύναμα πιστοποιητικά που έχουν εκδοθεί από φορείς διαπιστευμένους από ισοδύναμους Οργανισμούς διαπίστευσης, εδρεύοντες και σε άλλα κράτη - μέλη. Επίσης, κάνει δεκτά άλλα αποδεικτικά στοιχεία για ισοδύναμα μέτρα διασφάλισης ποιότητας, εφόσον ο ενδιαφερόμενος οικονομικός φορέας δεν είχε τη δυνατότητα να αποκτήσει τα εν λόγω πιστοποιητικά εντός των σχετικών προθεσμιών για λόγους για τους οποίους δεν ευθύνεται ο ίδιος, υπό την προϋπόθεση ότι ο οικονομικός φορέας αποδεικνύει ότι τα προτεινόμενα μέτρα διασφάλισης ποιότητας πληρούν τα απαιτούμενα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας.

Εγγύηση Συμμετοχής:

Για την έγκυρη συμμετοχή στη διαδικασία σύναψης της παρούσας σύμβασης, κατατίθεται από τους συμμετέχοντες οικονομικούς φορείς (προσφέροντες),  εγγυητική επιστολή συμμετοχής , (2% επί της εκτιμώμενης  αξίας  της σύμβασης χωρίς Φ.Π.Α) ποσού 1.933,17 ευρώ  Χιλίων εννιακοσίων τριάντα τριών Ευρώ και δέκα επτά λεπτών

Στην περίπτωση ένωσης οικονομικών φορέων, η εγγύηση συμμετοχής περιλαμβάνει και τον όρο ότι η εγγύηση καλύπτει τις υποχρεώσεις όλων των οικονομικών φορέων που συμμετέχουν στην ένωση.

Η εγγύηση συμμετοχής πρέπει να ισχύει τουλάχιστον για τριάντα (30) ημέρες μετά τη λήξη του χρόνου ισχύος της προσφοράς του άρθρου 2.4.5 της παρούσας, ήτοι μέχρι 24-01-2024 άλλως η προσφορά απορρίπτεται. Η αναθέτουσα αρχή μπορεί, πριν τη λήξη της προσφοράς, να ζητά από τους προσφέροντες να παρατείνουν, πριν τη λήξη τους, τη διάρκεια ισχύος της προσφοράς και της εγγύησης συμμετοχής

Κατά την υποβολή των προσφορών θα πρέπει να κατατεθεί και , το προβλεπόμενο από το άρθρο 79 παρ. 1 και 3 του ν. 4412/2016 Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Σύμβασης (ΕΕΕΣ), σύμφωνα με το επισυναπτόμενο στην δικήρυξη Παράρτημα το οποίο ισοδυναμεί με ενημερωμένη υπεύθυνη δήλωση, με τις συνέπειες του ν. 1599/1986.

Τα έγγραφα της σύμβασης είναι διαθέσιμα για ελεύθερη, πλήρη, άμεση & δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση  μέσω της διαδικτυακής πύλης (www.promitheus.gov.gr) του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ (Αριθμός Διαγωνισμού 184813) καθώς και από την ιστοσελίδα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας στον δικτυακό τόπο: www.notiakynouria.gov.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν διευκρινήσεις για τον παρόντα διαγωνισμό στην ταχυδρομική διεύθυνση: Λεωνίδιο Αρκαδίας  Τ.Κ. 22300, τηλέφ.: 2757022807 ,Fax:, τις εργάσιμες μέρες και ώρες, μετά τη δημοσίευση της διακήρυξης.

Ο  ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΛΥΣΙΚΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΕ ΑΔΑΜ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΕ ΑΔΑΜ

Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Σύμβασης (ΕΕΕΣ) / Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ)

Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Σύμβασης (ΕΕΕΣ) / Τυποποιημένο Έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης (ΤΕΥΔ)

ΜΕΛΕΤΗ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ ΤΕΛΙΚΗ

Copyright © 2022 Δήμος Νότια Κυνουρίας