Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
10 Απρ 2024, 09:09

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς πωλητές/εμπόρους για συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη εορτασμού του Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης, για τις ημέρες 19/5/2024 έως 23/05/2024

ΑΙΤΗΣΗ

ΠΑΖΑΡΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

για τη συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη του εορτασμού Αγίου Κων/νου και Ελένης που θα διαρκέσει πέντε (5) ημέρες: από την Κυριακή 19-05-2024 έως και την Πέμπτη 23-05-2024.

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας  στο πλαίσιο διοργάνωσης της εμποροπανηγύρεως του εορτασμού Αγίου Κων/νου και Ελένης 2024, καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν εμπρόθεσμα  αίτηση – υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στον Δήμο από τη Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 έως και την Τετάρτη 08 Μαΐου 2024:

Οι Αιτήσεις- Υπεύθυνες Δηλώσεις συμμετοχής και τα συνημμένα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους

  • Μέσω της πλατφόρμας https://openmarket.mindev.gov.gr
  • Στα γραφεία του Δήμου: Λεωνίδιο 22300, (στο ισόγειο του Δημαρχείου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, μέχρι τις  8 Μαΐου 2024, και ώρα 13.00 μ.μ)
  • ηλεκτρονικά (έως τις 08 Μαΐου 2024) στα email: info@notiakynouria.gov.gr & grammatia.protocol@gmail.com
  • ταχυδρομικά: στη διεύθυνση του Δημαρχείου, Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ 22300 (μέχρι την 8η Μαΐου 2024, σφραγίδα ταχυδρομείου).

δηλώνοντας τη θέση προτίμησής τους, βάσει του συνημμένου σχεδιαγράμματος θέσεων πώλησης.

Η ανάρτηση του καταλόγου των συμμετεχόντων θα γίνει το αργότερο έως τη Δευτέρα 13.05.2024 και η πληρωμή των τελών θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί έως την Παρασκευή 17.05.2024.

Οι αιτήσεις που θα υποβληθούν από 08.05.2024 και μετά, θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες και θα εξεταστούν με σειρά πρωτοκόλλου, μετά την τοποθέτηση των συμμετεχόντων που υπέβαλλαν, εμπρόθεσμα, αίτηση.

Έντυπα αίτησης –Υπ. Δήλωσης διατίθενται  στο Δημοτικό Κατάστημα, Λεωνιδίου  και Τυρού, καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας: www.notiakynouria.gov.gr

 Δικαιούχοι συμμετοχής

Στις βραχυχρόνιες αγορές μπορούν να δραστηριοποιούνται ως πωλητές, φυσικά και νομικά πρόσωπα κάτοχοι:

α)  Βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές.

β) άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή που δραστηριοποιούνται σε Λαϊκές Αγορές.

γ)   άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο.

δ)  άδειας χειροτέχνη – καλλιτέχνη.

Δικαιολογητικά συμμετοχής

Τα δικαιολογητικά συμμετοχής τα οποία αναφέρονται αναλυτικά και στην  αίτηση συμμετοχής  – υπεύθυνη δήλωση είναι τα εξής:

  • Βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας
  • Άδεια Λαϊκής Αγοράς
  • Στάσιμου Εμπορίου ή Άδεια Πλανόδιου
  • Άδεια χειροτέχνη- Καλλιτέχνη
  • Βιβλιάριο υγείας (εφόσον πρόκειται για πώληση τροφίμων και ποτών )
  • Πιστοποιητικό υγείας του πωλητή (εφόσον πρόκειται για τρόφιμα)
  • Φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου
  • Άδεια διαμονής σε ισχύ (κατά περίπτωση)
  • Βεβαίωση υγειονομικής καταλληλότητας οχήματος από το Υγειονομικό (για καντίνες, κλπ. Τροχήλατες συσκευές παρασκευής μικρογευμάτων π.χ. λουκουμάδες)

    Εξουσιοδότηση στην περίπτωση που η αίτηση δεν υποβάλλεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο

 Η διαδικασία έγκρισης συμμετοχής  – τοποθέτησης των πωλητών καθώς και των υποχρεώσεων τους περιγράφεται αναλυτικά στην  υπ.αριθμ. 16/2023 (ΑΔΑ:99Β8ΩΚΝ-ΠΦΨ) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νότιας Κυνουρίας –  η οποία έχει αναρτηθεί στον Πίνακα Ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

 Χώρος διεξαγωγής πανήγυρης

Ο χώρος της εμποροπανήγυρης χωρίζεται σε τρεις ζώνες (Α  Β & Γ) και βρίσκεται στη μεσαία γέφυρα στο Λεωνίδιο και πλησίον Α.Τ. Νότιας Κυνουρίας.

Καταβαλλόμενα τέλη

Στη Ζώνη Α1(Νο 1- Νο 28) & Α2  (Νο 1- Νο 33 και καντίνα 1), το τέλος ανά θέση ανέρχεται στο ποσό των 65,00.€

Στη Ζώνη Β1(Νο 1- Νο 24) & Β2  (Νο 1- Νο16), το τέλος το τέλος ανά θέση ανέρχεται στο ποσό των 65,00.€.

Στη Ζώνη Γ1(Νο 1- Νο 10 και καντίνα 2) , Γ2  (Νο 1- Νο6 και καντίνα 3 & 4) & Γ3  (Νο 1- Νο10 και καντίνα 5) το τέλος ανά θέση ανέρχεται στο ποσό των 65,00.€.

Για τις καντίνες το τέλος ανέρχεται στο ποσό των 160€ ανά καντίνα.

  

Η εξόφληση των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων μπορεί να γίνει με:

    κατάθεση στον λογαριασμό του Δήμου στην Τράπεζα Εθνική στον αριθμό λογαριασμού 405/540081-32 (IBAN GR1201104050000040554008132) ή πληρωμή στο ταμείο του Δήμου

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Η επιλογή των συμμετεχόντων καθώς και η προτεραιότητα στην επιλογή θέσης θα γίνεται με μοριοδότηση, βάσει δύο (2) κριτηρίων (δίνοντας προβάδισμα στους επαγγελματίες του Δήμου και  στους συμμετέχοντες του προηγούμενου έτους):

    Δέκα (10) μόρια θα δίνονται στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται με έδρα τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας

    Πέντε (5) μόρια θα δίνονται για την παλαιότητα κατοχής συγκεκριμένης θέσης, στην περίπτωση που κατείχαν τη θέση αυτή, τουλάχιστον κατά το προηγούμενο έτος.

Στην περίπτωση που οι αιτούντες μία συγκεκριμένη θέση, είναι περισσότεροι του ενός (1), οι σχετικές εγκρίσεις συμμετοχής χορηγούνται ύστερα από δημόσια κλήρωση μεταξύ των ενδιαφερομένων που ισοψηφούν.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Αν ο αιτών τη συμμετοχή υπαναχωρήσει ή δε συμμετάσχει, το τυχόν καταβληθέν τέλος χρήσης εκπίπτει υπέρ του Δήμου ως εύλογη και δίκαιη ποινική ρήτρα.

 Προσοχή:

Δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση στην εμποροπανήγυρη χωρίς την έγκριση συμμετοχής.

Δεν θα χορηγείται έγκριση συμμετοχής εάν δεν έχουν εξοφληθεί τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου

Για οποιαδήποτε άλλη  πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών θεμάτων του Δήμου Νότιας Κυνουρίας   ή στο τηλέφωνο 2757360215.

ΕΝΤΥΠΑ/ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Copyright © 2022 Δήμος Νότια Κυνουρίας