Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Εμμανουήλ Δ. Δολιανίτης

Δολιανίτης

Ο Εμμανουήλ Δ. Δολιανίτης γεννήθηκε το 1970 στο Λεωνίδιο όπου και τελείωσε το σχολείο. Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Τσούκα και έχει δύο κόρες τη Μαρία και την Αθηνά. Από το 1996 (μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας) μέχρι και σήμερα είναι μόνιμος κάτοικος Λεωνιδίου. Αγαπάει τη φύση, το περιβάλλον και τα ζώα. Στον ελεύθερο χρόνο του επιλέγει να περπατάει στα βουνά και να έρχεται όσο πιο συχνά μπορεί σε επαφή με τη φύση και τη θάλασσα.

ΣΠΟΥΔΕΣ

Το αποφοίτησε από το ΤΕΙ Πειραιά και πήρε Πτυχίο από το Τμήμα Συστημάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Το 2006 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος του τότε Δήμου Λεωνιδίου και το 2010 επανεκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος του νεοσύστατου Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως αιρετός έχει διατελέσει:

Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Πάρνωνα για την παρακολούθηση των μελετών του Δήμου και Πρόεδρος στην Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Το 2019 έρχεται πρώτος σε σταυρούς και εκλέγεται Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λεωνιδίου με μια εξαιρετική ομάδα νέων ανθρώπων που στελεχώνει το Συνδυασμό “Λεωνίδιο αλλάΖΟΥΜΕ”. Ήταν ο εμπνευστής και ηγέτης αυτής της ενωτικής πρωτοβουλίας για την Κοινότητα Λεωνιδίου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας που αποτέλεσε το μοναδικό υποψήφιο Κοινοτικό Συνδυασμό που κατήλθε τότε στις εκλογές και έτυχε κοινής αποδοχής.

Έχει εκλεγεί τρεις φορές στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ως μέλος και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος για δύο χρόνια.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Λεωνιδίου “Νέα Εποχή” για πολλά χρόνια.

Μέχρι σήμερα έχει ασχοληθεί με τα κοινά πολλών τοπικών Αθλητικών και πολιτιστικών Συλλόγων του Λεωνιδίου με ενεργή συμμετοχή στα Διοικητικά τους Συμβούλια όπως ο Μορφωτικός Σύλλογος Λεωνιδίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, το Τμήμα Μπάσκετ, καθώς και ενεργό μέλος στους Τσάκωνες Περιπατητές.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Στις δημοτικές εκλογές του 2023, εκλέχθηκε Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, με όραμα του ένα σύγχρονο Δήμο με κοινωνικό πρόσωπο, ένα Δημαρχείο με ανοιχτές πόρτες για όλους και ένα τόπο που οι πολίτες θα έχουν ίσες ευκαιρίες.

Copyright © 2022 Δήμος Νότια Κυνουρίας